Een verhuizing is vaak stressvol en kan veel werk met zich meebrengen. Vaak kiezen mensen ervoor om in het weekend te verhuizen, om op die manier zo min mogelijk vrije dagen op te hoeven nemen. In overleg met een werkgever worden er vaak vrije dagen verleend voor de verhuizing, maar als dat niet mogelijk is moet het in het weekend. Ga je verhuizen met behulp van een verhuisbedrijf, dan moet je op extra kosten rekenen voor een verhuizing in het weekend. In dit artikel lees je over de kosten die je kunt verwachten bij een verhuizing doordeweeks of in het weekend, waar de kosten uit bestaan, met welke zaken je rekening moet houden, redenen om juist doordeweeks te verhuizen en we geven je tips om de beste deal met een verhuisbedrijf te sluiten.

Welke kosten kun je verwachten?

Aan een verhuizing met behulp van een verhuisbedrijf zijn kosten verbonden. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren en worden grotendeels bepaald door het moment waarop er verhuisd wordt. De prijzen voor een verhuizing doordeweeks liggen aanzienlijk lager dan wanneer je in het weekend wilt verhuizen met een verhuisbedrijf. Om een beeld te geven van de kosten die je kunt verwachten hebben we een tabel voor je gemaakt met prijzen die je kunt verwachten voor een reguliere verhuizing, een verhuizing op zaterdag en voor een verhuizing op zondag. De kosten die hieronder getoond worden zijn kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf per dag, tenzij dat anders is aangegeven.

Omschrijving

Ma t/m vr

Zaterdag

Zondag

Eén verhuizer

€300 tot €700,-

€375 tot €875,-

€600 tot €1400,-

Twee verhuizers met hulp bij inpakken

€600 tot €900,-

€750 tot €1125,-

€1200 tot €1800,-

Vier verhuizers, hulp bij inpakken en montageservice

€1250 tot €2000,-

€1550 tot €2500,-

€2500 tot €4000,-

Extra verhuizer

€25,- tot €30,- per uur

€30,- tot €37,50 per uur

€50,- tot €60,- per uur

Waarom zijn de kosten zo hoog?

Je vraagt je misschien af waarom de kosten voor verhuizen in het weekend zo hoog liggen. Dat heeft te maken met verschillende redenen. In de eerste plaats is het voor een verhuisbedrijf gemakkelijker om een verhuizing te plannen doordeweeks. Er zijn meer mogelijkheden en er is meer ruimte voor het regelen van vervoer en personeel voor het verhuizen van jouw inboedel. Een andere factor die van invloed is op de hoge prijzen in het weekend, is dat er meer vraag is voor verhuizingen in het weekend. Dit komt doordat de meeste mensen hetzelfde idee hebben om tijdens hun vrije weekenddagen te verhuizen. Verder mogen werknemers van een verhuisbedrijf vaak maar een beperkt aantal weekenden per jaar werken om niet overbelast te raken en worden hier vaak extra kosten voor gerekend.

Waarom doordeweeks verhuizen?

Naast de lagere kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf, zijn er nog verschillende andere redenen te bedenken waarom het interessanter is om doordeweeks te verhuizen. We hebben een aantal belangrijke redenen voor je op een rij gezet die bepalend kunnen zijn voor de keuze om doordeweeks te verhuizen.

Opvang: als je een gezin hebt met kleine kinderen, dan is het gedurende de week gemakkelijker om opvang te regelen in veel gevallen. Gaan de kinderen overdag naar school of naar de opvang, dan hoef je daarvoor niets te regelen. In het weekend is dat vaak een stuk lastiger.

Winkels: een ander voordeel is dat de winkels geopend zijn op het moment dat je gaat verhuizen. Dat kan handig zijn voor als je nog iets nodig hebt tijdens de verhuizing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het huren van een verhuislift of het huren van een verhuiskarretje als dat toch nodig blijkt te zijn. In het weekend hebben winkels vaak beperkte openingstijden en zijn veel zaken nog op zondag gesloten.

Vrije dagen: wanneer je in loondienst werkt heb je wettelijk gezien recht op twee vrije dagen voor een verhuizing. Je hebt dus ook vanuit jouw werkgever de mogelijkheid om doordeweeks te verhuizen.

Rustiger op de weg: ga je in het weekend verhuizen, dan is het vaak drukker op de weg met mensen die op pad zijn. Doordeweeks is het voornamelijk in de ochtend en avond rond het spitsuur druk. Ga je verhuizen naar een drukke plek zoals een binnenstad, dan is het ook aantrekkelijker om doordeweeks te verhuizen om drukte te voorkomen. Daar komt bij dat je op dergelijke locaties in het weekend vaak moeilijker kunt parkeren.

Toch in het weekend?

We kunnen concluderen dat verhuizen doordeweeks een stuk aantrekkelijker en goedkoper is dan wanneer je dit in het weekend doet. Ga je toch in het weekend verhuizen omdat het niet anders kan, dan is het goed om een aantal zaken te regelen. Je kunt bijvoorbeeld besparen op de kosten door zelf zo veel mogelijk te doen. Vraag vrienden en familie om te helpen bij de verhuizing zodat je op die manier kunt besparen op de kosten voor extra verhuizers. Het is ook aan te raden om alle spullen vooraf zelf in te pakken en eventueel grote meubels uit elkaar te halen. Hierdoor kun je de kosten voor een deel naar beneden brengen. Als je alles zelf wilt doen zonder verhuisbedrijf, dan ben je vaak wel langer bezig. Dat komt doordat verhuizen dagelijks werk is voor verhuizers en zij vaak efficiënt en effectief te werk gaan.

De beste prijs

Of het nu gaat om een verhuizing in het weekend of doordeweeks, je wilt altijd de beste prijs betalen voor de verhuizing. Je kunt daarom het best een vergelijking maken van verschillende verhuisbedrijven. Dit doe je door de diensten die worden aangeboden met elkaar te vergelijken en door het aanvragen van offertes. Op die manier kun je zien wat de prijzen zijn en gaan voor de beste prijs. Bekijk voordat je een keuze maakt ook goed de recensies en beoordelingen van andere klanten om een beeld te krijgen van de kwaliteit die door het verhuisbedrijf geleverd wordt. Zo zorg je ervoor dat je kiest voor een bedrijf dat zijn afspraken na komt en op een verantwoorde manier omgaat met de spullen die jij wilt verhuizen.