Een verhuizing heeft vaak heel wat voeten in aarde en is in veel gevallen ook best stressvol. Daarom kun je het best goed beslagen ten ijs komen en de verhuizing tot in de puntjes regelen. Door een plan te maken van de verhuizing van grote meubels kun je ervoor zorgen dat je de kosten voor de verhuizing in de hand kunt houden en dat je zo effectief en efficiënt mogelijk te werk kunt gaan. Om je op weg te helpen bij een verhuizing van grote meubelen hebben we voor je uitgezocht welke kosten je gemiddeld kwijt zult zijn, op welke manier je kunt verhuizen, aandachtspunten voor de verhuizing van grote meubels en geven we je verschillende tips.

Wat kost een verhuizing?

De kosten voor een verhuizing van grote meubels zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn de grootte van de meubels, het aantal meubels en de oppervlakte van de locatie van invloed op de kosten. Kosten die je maakt voor het verhuizen van grote meubels bestaan onder andere uit het huren van vervoer, het eventueel huren van verhuisspullen, kosten voor een verhuisbedrijf als je niet zelf aan de slag gaat en eventueel bijkomende kosten. Bijkomende kosten kunnen gerekend worden door bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in de vorm van een kilometervergoeding, voor een parkeervergunning als je in het centrum van een stad gaat verhuizen, voor het uit elkaar halen en vervolgens in elkaar zetten van meubels door een monteur en voor het huren van een verhuislift. Hieronder hebben we de kosten in een tabel weergegeven.

Omschrijving

Kosten

Zelf verhuizen

Huren van een bus

Brandstofkosten

€ 65,- tot € 150,- per dag

Afhankelijk van afstand en brandstofprijs

Transportbedrijf

Vervoer + 1 medewerker

Extra medewerker

€ 50,- per uur

€ 25,- per uur

Verhuisbedrijf

Verhuiswagen met een inhoud van 20 m³ + 1 verhuizer

Verhuiswagen met een inhoud van 50 m³ + 1 verhuizer

Extra verhuizer inhuren

€ 60,- per uur

€ 70,- per uur

€ 30,- per uur

Extra kosten (eventueel)

Kilometervergoeding

Vergunning voor parkeren

Verhuiskarretje huren

Traploper huren

Verhuislift huren

Montageservice van meubels

Eventuele opslagruimte

€ 0,50 tot € 1,50 per kilometer

€ 20,- tot € 40,-

Vanaf € 5,- per dag

Vanaf € 12,50 per dag

Vanaf € 70 per dag

€ 35,- per uur

Vanaf € 30,- per maand

1.) Zelf verhuizen

Zoals aan de specificatie van de kosten te zien is zijn er verschillende mogelijkheden om grote meubels te verhuizen. Je kunt zelf aan de slag gaan, dat in veel gevallen ook de goedkoopste optie is. Het is verstandig om dan op een rij te zetten wat de benodigdheden en kosten zijn. Zorg vooraf voor voldoende hulp door bijvoorbeeld vrienden en familie te vragen. Voor het vervoer zul je in veel gevallen een bus moeten huren. Hier betaal je € 65,- tot € 150,- per dag voor plus de brandstofkosten die je kwijt bent. Als je dan nog andere middelen nodig hebt zoals bijvoorbeeld een verhuislift vanaf € 70,- en eventueel een parkeervergunning, dan kunnen de kosten al aardig oplopen.

2.) Transport- of verhuisbedrijf

In sommige gevallen kan het dan ook voordeliger zijn om een transport- of verhuisbedrijf in te schakelen. Een transportbedrijf verzorgt alleen het vervoer van de meubels en helpt met het dragen van de meubels. Als je voldoende hulp hebt, dan kun je met het huren van een busje zonder extra personeel bij het verhuizen van veel spullen vaak voordeliger uit zijn. Als je het professioneel wilt aanpakken en veel grote meubels wilt verhuizen, dan is een verhuisbedrijf de beste optie. Verhuizers zijn gespecialiseerd in het verhuizen van veel meubels en inboedel. Zij kunnen snel en efficiënt te werk gaan, hebben de nodige hulpmiddelen en beschikken over het juiste vervoer. Je kunt er dan ook voor kiezen om meubels te laten demonteren en op de plek van bestemming weer in elkaar te zetten tegen extra kosten.

Voor- en nadelen van een verhuisbedrijf

Het laten verhuizen van jouw grote meubels door een verhuisbedrijf klinkt aantrekkelijk. Er zijn verschillende voordelen en ook nadelen verbonden aan deze keuze. We hebben een aantal belangrijke punten voor je op een rij gezet voor de duidelijkheid.

Voordelen

Veiligheid: een groot voordeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is de veiligheid. Jouw meubels zullen op een veilige manier verhuisd worden zonder dat je hier zelf mee bezig hoeft te zijn. Verhuizers zijn ervaren en zorgen ervoor dat zijzelf niet overbelast raken. Ook kunnen zij de inboedel op een zo efficiënt mogelijke manier in de wagen laden.

Verzekering: maak je gebruik van een verhuisbedrijf, dan zijn de meubels ook verzekerd. Mocht er toch iets beschadigen of kapot gaan, dan zal de verzekering van het verhuisbedrijf deze schade dekken.

Materialen en hulpmiddelen: een ander voordeel is dat een verhuisbedrijf beschikking heeft over alle nodige hulpmiddelen en materialen voor een verhuizing. Denk hierbij aan een traploper om meubels van een trap te verhuizen, verhuiskarretjes, verhuiskleden en nog veel meer. Als je zelf aan de slag gaat moet je deze materialen vaak zelf verzorgen.

Je hoeft zelf niet aan de slag: dit is waarschijnlijk wel het grootste voordeel. De verhuizers nemen al het werk uit handen zodat je zelf niet aan de slag hoeft.

Nadelen

Controle: een nadeel van het inhuren van een verhuisbedrijf is dat je zelf niet de controle hebt over de situatie. Jouw spullen worden door de verhuizers opgetild, gedragen en verhuisd zonder dat je hier zelf invloed op hebt. Dat kan lastig zijn, maar zult er toch in mee moeten gaan als je voor deze optie kiest.

Kosten: een ander groot nadeel zijn de kosten die je kwijt bent aan het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf. Deze kosten zullen aanzienlijk hoger zijn wanneer je zelf aan de slag gaat.

Kosten in de hand houden

Als je de kosten voor het verhuizen van grote meubels in de hand wilt houden, dan kan dat op verschillende manieren. Vraag offertes aan bij verschillende aanbieders en vergelijk deze met elkaar. Bekijk ook de beoordelingen van andere klanten om een beeld te krijgen van de kwaliteit die geleverd zal worden. Je kunt de kosten lager houden door zelf mee te helpen met het verhuizen van de spullen als je een verhuisbedrijf inhuurt.